HÍREK

2018-12-20

Kutak bejelentésének határideje

Az Országgyűlés elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, amely a kutak
bejelentésének határidejét 2020. december 31. napjáig meghosszabbította.

Tovább »

2018-12-19

Decemberi hulladékszállítás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hulladékszállítás a karácsonyi ünnepek alatt 2018. december 24-26., valamint 2018. december 31-én és 2019. január 1-én változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Tovább »

2018-12-18

Mobil Kormányablak

Tisztelt Lakosság!

Az alábbiakról szeretném tájékoztatni Önöket!

A kormányablakokról szóló 515/2013. (XII.30.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében meghatározott alapfeladat ellátásához kapcsolódóan a Borsod – Abaúj - Zemplén Megyei Kormányhivatal illetékességi területén Mobilizált Ügyfélszolgálat (Mobil Kormányablak) kezdi meg működését.

Mobil Kormányablak

Tovább »

2018-12-03

Advent

Meggyújtottuk Nyékládháza város adventi koszorúján az első, a hit gyertyáját. Koleszár Ákos görög katolikus szervező lelkész áldását követően Paksy-Szabó Győző szavalatát, illetve az óvoda Napocska csoportjának műsorát láthattuk. Jövő vasárnap délután 4 órakor szintén várjuk a város közösségét.

Tovább »

2018-11-14

Szociális Munka Napja

A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötte Surmann Antal polgármester úr a Gondozási Központ dolgozóit. Köszönetet mondott nekik az év minden napján tanúsított áldozatos, segítő munkájukért.

Tovább »

2018-11-12

III. Márton-napi libaság

Fantasztikus hangulatban telt a III. Márton-napi libaság a művelődési ház előtti téren. A hagyományos vásári forgatagban megtalálhatták az érdeklődők a helyi termelők által készített termékeket is, de ugyanúgy várta őket egyebek közt a Csiribiri együttes gyermekműsora, papírszínház, könyvtári libakeresés, valamint kézműves foglalkozások is.
A rendezvényt színesítette a Dargay Attila Gyermekvarázs Óvoda Mókus csoportjának fellépése. A nap hangulatát biztosította az Éjszakai Műszak Tánczenekar. A nap sztárvendége Postás Józsi volt.
Köszönjük a támogatást: Tállai András országgyűlési képviselő úr, Surmann Antal polgármester úr, Szem-Erre Kisáruház, Italdiszkont, Árvarázs 100 Ft-os bolt, Beadlock Kft., Elekes Emese, Vasvenszki Erika, Balla Imréné Gabika. Köszönjük a közreműködést a Búzavirág Nyugdíjasklubnak, Balla Imréné Gabikának, Körhegyi Ildikónak, Anderkó Máténak, valamint Pongrácz Istvánné Viktóriának és csapatának.

Tovább »

2018-10-24

Október 23-a

Az ’56-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról emlékeztek meg a Ládházi Református templomban tartott Istentiszteleten, majd az azt követő ünnepségen október 23-án. Surmann Antal polgármester úr ünnepi köszöntőjében elmondta: „…az 56-os hősök áldozatának a mi hitünket is éltetnie kell – kérem, ne feledjék, nemzetünk történelme mindannyiunkat kötelez!”
A történelmi eseményeket Kiss László középiskolai történelem tanár idézte fel ünnepi beszédében. A műsorban közreműködött a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar és Nyékládháza Gyermekkórusának szólistái. Ezt követően a város intézményeinek, egyházainak és civil szervezeteinek vezetői, képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.

Tovább »