Illegális hulladék lerakók felszámolása Nyékládháza Város területén

     NyékládházaVáros Önkormányzata támogatási igényt nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban Támogató), valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban Lebonyolító) által kezelt „Tisztítsuk meg az Országot!” programkeretében illegális hulladéklerakók felszámolására. A Támogató 2021. november 9-én kelt támogatói okirata alapján városunk bruttó 16.963.645Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a fent nevezett feladat ellátására.

Önkormányzatunk a nevezett összegből három megvalósítási helyszínen,Nyékládháza194, 1840, 2050 hrsz. ingatlan területénmindösszesen 307 m3illegálisan elhelyezett hulladékot kíván összegyűjteni. Az előzetes becslések alapján a területen mintegy 120 m3 építési törmelék,105 m3 zöld hulladék, 70 m3vegyes hulladék és12 m3 veszélyes hulladék található.

Az illegális hulladéklerakók felszámolását követően szeretnénk a területen fokozni a rendőri, polgárőri jelenlétet, hogy ezáltal a megtisztított helyszíneken hosszú évekig ne ismétlődhessen meg a hulladék felhalmozása.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében egy professzionálisan erre szakosodott, hulladékgazdálkodással foglalkozó céget szerettünk volna megbízni a feladatok ellátásával, aki nem csupán a hulladéklerakó felszámolásáról gondoskodik, hanem az így elszállított hulladék kezelésével kapcsolatban is szakértelemmel rendelkezik. A hulladékgazdálkodó cég kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy olyan céget tudjunk kiválasztani, aki a szakmai feltételeken túl földrajzilag is kötődik településünkhöz, valamint a költséghatékonysági szempontokat szem előtt tartva a legkedvezőbb árat adja.

Önkormányzatunk ezúton is szeretné megköszönni az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, valamint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, hogy támogatásukkal hozzájárulnak településképünk javításához.

#tisztitsukmegazorszagot #tmop #innovaciosestechnologiaiminiszterium

2021-11-29 14:22


Vissza